چای خورها بخوانند

ساخت وبلاگ
موزه تخصصي چاي لاهيجان، در واقع مقبره كاشف السلطنه است كه بذر چاي‌ را براي كاشت در مزارع به ايران آورده است.
موزه چاي لاهيجان

چاي ، اين نوشيدني گرم و معطر بهشتي كه مثل جادوگري قدرتمند، خستگي كار روزانه را در چشم به هم زدني از بين مي‌برد، محبوب دل بيشتر ايراني‌هاست. شايد براي شما جالب باشد اگر بدانيد چاي هم موزه دارد! موزه چاي يكي از جاهاي ديدني لاهيجان به شمار مي‌رود كه هر ساله تعداد زيادي چاي‌خور و چاي‌دوست را به سوي خود مي‌كشاند. با صفحه گردشگري مجله پيام دلتا همراه باشيد تا با هم از اين موزه ديدن كنيم.

موزه چاي كجاست؟

لاهيجان به شهر چاي ايران شهرت دارد. مزارع چاي يكي از ديدني‌ترين چشم‌اندازهاي اين شهر است. موزه چاي در انتهاي خيابان كاشف شرقي، بعد از ميدان دكتر حشمت لاهيجان قرار دارد. اين موزه به صورت تخصصي تاريخ ورود چاي به ايران را از ابتدا تا انتها به بازديدكنندگان نشان  مي‌دهد. نكته جالب اينكه آرامگاه كاشف السلطنه، پدر چاي ايران نيز در همين مجموعه قرار دارد.

موزه چاي لاهيجان

كاشف السلطنه كه بود؟

همه چاي‌خورهاي قهار ايراني به كاشف السلطنه مديون هستند. اگر اين فرد نبود، شايد اكنون از لذت نوشيدن يك ليوان چاي تازه دم محروم بوديم. كاشف السلطنه در زمان قاجار زندگي مي‌كرد و به عنوان سفير ارشد ايران به هند رفت. در آنجا با كشت چاي آشنا شد و هنگام برگشت مقدار زيادي نهال و بذر اين گياه را با خود آورد. اين فرد بود كه چاي‌كاري را در در گيلان و به‌ويژه لاهيجان رواج داد. به همين دليل به اين فرد، پدر چاي ايران مي‌گويند. مقبره كاشف السلطنه كه همان موزه تخصصي چاي به شمار مي‌رود، بنايي بلندقامت از سنگ مرمر است.

موزه چاي لاهيجان

در موزه تخصصي چاي چه خبر است؟

سالن اصلي موزه تاريخ چاي ايران دو طبقه است. تزيينات چوبي و سنتي درون سالن، با الهام از فرهنگ بومي منطقه، منظره بي­‌نظيري را به گردشگران نشان مي‌دهد.

در موزه چاي، سماورهاي بزرگ و كوچك ذغالي با نشان روسي، قوري‌هاي خوش رنگ و نگار چيني، سرويس هاي متعدد قهوه‌خوري بازمانده از دوره قاجار و پهلوي، قندشكن، قهوه‌خوري چيني، سيني نقره، پيمانه و جعبه چاي، چيق، كيسه توتون، نعلبكي‌هاي قديمي، نمونه دانه­‌هاي چاي، منقل و اشياي مرتبط در زمينه صنعت چاي و مراحل دم كردن آن را مي‌بينيد.

موزه چاي لاهيجان

اسناد، مدارك و دست نوشته‌هاي كاشف السلطنه به همراه عكس‌ها و سرديس او از ديگر اشيايي است كه در موزه به نمايش درآمده است. دو دستگاه ساخت و پرداخت چاي، يك ساطور براي خرد كردن برگ خشك چاي و وسيله‌اي براي حمل چاي از ديگر ديدني‌هاي موزه هستند. مقبره كاشف السلطنه نيز در طبقه همكف قرار دارد.

موزه چاي لاهيجان

طبقه دوم اين موزه، مربوط به بخش مردم­‌شناسي است. در ويترين‌هاي آن، وسايلي مانند ظروف مسي، ظروف سفالي، انواع روشنايي (چراغ و پيه سوز)، وسايل چوبي (پيمانه شير، هاون چوبي، تغار، انواع قاشق چوبي)، اسناد و قباله‌هاي گوناگون، تسبيح، جاجيم و پوشاك محلي مردم قاسم آباد، ديلمان، املش و … ديده مي‌شوند. در مجموع در بازديد از اين موزه با 532 ابزار تاريخي روبه‌رو مي‌شويد.

موزه چاي لاهيجان

نكات مهم در بازديد از اين موزه

از اين موزه مي‌توانيد رايگان بازديد كنيد. همچنين در نظر داشته باشيد مقبره كاشف السلطنه در مسير شيطان‌كوه يا بام سبز لاهيجان قرار دارد. بنابراين هنگام بازديد از اين جاذبه پرطرفدار لاهيجان، مي‌توانيد براي سر زدن به موزه نيز برنامه‌ريزي كنيد. موزه براي بازديد افراد با نيازمندي‌هاي خاص، بدون مشكل است. همچنين خانواده‌هاي داراي فرزند اوتيسم به راحتي مي‌توانند از موزه بازديد كنند. بازديد از اين مكان نياز به تجهيزات خاصي ندارد. عكاسي بدون سه پايه آزاد است.

مجله دلتا...
ما را در سایت مجله دلتا دنبال می کنید

برچسب : مجله دلتا,گردشگری, نویسنده : مجله دلتا deltatravel بازدید : 169 تاريخ : سه شنبه 2 مهر 1398 ساعت: 16:54